pestrá strava

Až 60 % obyvatelstva západního světa trápí nadváha a obezita. Nicméně i díky tomuto trendu se mnoho odborníků věnuje tématu zdravého hubnutí nejefektivnější cestou. Jaké kroky podniknout a na co si dát pozor, pokud chceme zdravě tvarovat svou postavu a získat více nové energie?

Než se pustíte do hubnutí, nezapomeňte si uvědomit, jaká je vaše motivace a že to skutečně děláte jen sami pro sebe, železná vůle a silná motivace se vám budou v průběhu hubnutí hodit. Našim plánem je zredukovat neřízený apetit, zhubnout co nejrychleji to půjde a bez hladovění a v neposlední řadě nastartovat zdraví vašeho metabolismu. S vybalancovaným jídelníčkem nemusíte složitě počítat kalorie a trápit se převažováním potravin.

1. Držte se na uzdě s cukrem i jednoduchými sacharidy

Toto je nejdůležitější krok. Pokud se vám to podaří, nebudete stále tolik vyhladovělí a nebude to pokaždé končit kvantem spořádaných kalorií. Místo spousty práce se spalování sacharidů, začne tělo pracovat na léta uložených tucích. Dalším benefitem redukce sacharidů je snížení hladiny inzulínu, což pomůže ledvinám odbourávat vodu a sodík. Výsledkem je snížení plynatosti a přirozený odvod nadbytečné vody v těle.

Jednou za týden si můžete udělat den, kdy si dopřejete sacharidů více. Například v sobotu. Důležité je držet se zdravých zdrojů jako jsou vločky, rýže, quinoa, brambory, ovoce a jiné.

2. Dopřejte tělu dostatek proteinu, zdravých tuků a zeleninu

Tyto zdroje by ideálně mělo obsahovat každé vaše jídlo. Takto vybalancovaná strava vám automaticky hlídá hladinu sacharidů v doporučovaném rozmezí 20 až 50 gramů na den.

Co je protein, neboli bílkoviny? Například hovězí, kuřecí, vepřové, jehněčí a jiné maso, ryby a mořské plody, celá vajíčka (ano, včetně žloutku) jsou skvělá. Když jde o hubnutí, bílkoviny jsou králem výživy.

Jaká zelenina je nejlepší? Nízkosacharidová jako například brokolice, květák, špenát, rajčata, kapusta, růžičková kapusta, zelí, saláty, okurky, mangold a další. U zeleniny se opravdu nemusíte obávat naložit si plný talíř!

Zdrojem zdravých tuků je například olivový, kokosový olej, avokádo, máslo. Nebojte se jíst tuky, jsou pro tělo přirozené.

Strava založená většinou na mase a zelenině obsahuje bohaté množství vlákniny, vitamínů a minerálů, které vaše tělo miluje.

3. Nezapomínejte protáhnout 3x týdně své tělo

Pohyb není podmínkou tohoto hubnoucího plánu, ale je pouze doporučením. Pokud vyrážíte do posilovny, zeptejte se trenéra na rady, jak dosáhnout svého cíle. Ideální je provozovat nějaké aktivity 3x až 4x týdně. Rozproudíte své tělo a zhubnete rychleji. Rychlejší metabolismus lépe pálí uložené tuky. Vyrazte na procházku, zaběhat si, na kolo, na svižnou procházku se psem nebo na plavání.

Přidat komentář

   

Zdraví