břišní tuky

Nadměrná váha může být nepříjemná a má dopad na vaše celkové zdraví. Břišní tuk zvyšuje riziko problémů, jako je srdeční onemocnění a cukrovka.

 

Vyčistěte svou stravu

Pokud pravidelně konzumujete potraviny, které jsou zpracovány ultrafialově - „Tyto potraviny se vyrábějí za použití sladidel, jako je kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy, u kterých bylo prokázáno, že ve vysokých množstvích napomáhají hromadění viscerálního tuku v játrech, což vede ke zvýšení tělesné hmotnosti, zánětu a souvisejícím onemocněním,“ vysvětluje Rachel Fine, RD, majitelka společnosti Výživa Pointe.

Místo toho, se rozhodněte pro zdravé množství rozpustné vlákniny, jako jsou ovesné vločky, sladké brambory, avokádo a citrusové plody. Výzkum ukazuje, že zvýšení těchto potravin je spojeno s poklesem viscerálního tuku na břiše.

Omezte pití alkoholu

Pomáhá také snižování konzumace alkoholu. Alkohol obsahuje asi sedm kalorií na gram. A protože alkohol se rychle vstřebává, zhoršuje metabolismus jiných makroživin, jako jsou sacharidy a tuk, podporuje spíše ukládání tuků.

„Když přehodnocujete své nápoje, omezte také konzumaci nápojů sycených oxidem uhličitým“, radí Vanessa Voltolina, RD, registrovaný dietolog z New Yorku, s vědomím, že tyto šumivé nápoje, i když jsou chutné, mohou způsobit nadýmání břicha.

Místo toho, se držte vody, že může působit jako potlačení chuti k jídlu, stejně jako pomoci propláchnout vaše tělo, aby se snížil pocit nafouknutí.

Cvičte

Cvičení je dobré nejen na posílení zdraví a snižování úrovně stresu - může vám také pomoci udržet si zdravá střeva. Ve skutečnosti výzkum v časopise Cell Metabolism ukazuje, že cvičení konkrétně pomáhá snižovat viscerální tuk. „Čím vyšší je srdeční frekvence, tím vyšší je uvolňování epinefrinu do krevního oběhu a buněk,“ vysvětluje. „Pozitivním vedlejším účinkem epinefrinu je to, že také aktivuje větší uvolňování břišního tuku do krevního oběhu, který se používá pro energii.“,říká Olson.

Takže jaký typ cvičení je nejlepší, pokud jde o spalování břišního tuku? Olson doporučuje intenzivní silový trénink, Tabata intervalový trénink, kardio ve stylu sprintu a cvičení kettlebell.

Nesnažte se šetřit na spánku

Slabý spánek je také jistý způsob, jak ohrozit váš pas. Je to proto, že spánková deprivace srazí hladové hormony, což vede ke zvýšení ghrelinu, který stimuluje chuť k jídlu, a snížení leptinu, který signalizuje, když jste nasyceni. Výzkum navíc ukázal, že když nejste dobře odpočatí, je také větší pravděpodobnost, že dostanete chuť na nezdravé jídlo.

Chcete-li udržet břišní tuk na uzdě, snažte se mazlit s polštářem nejméně sedm až osm hodin každou noc. A pokud je to možné, každý večer choďte spát ve stejnou dobu - jedna studie zjistila, že ženy, které tak dělaly a chodily pravidelně spát, měly nižší tělesný tuk.

Buďte v klidu

Stres, který může přijít v mnoha formách, může způsobit pohromu na vašem zdraví. Ať už je to něco, co považujete za „velkou“ zátěž, jako je práce na projektu, který by splnil rozhodující pracovní termín, nebo něco menšího, jako by vás někdo okrádala o ranní klid.

„Jak se ve vašem těle zvyšuje vnímání stresu, kortizol, často nazývaný stresový hormon, je uvolňován z nadledvinek,“ vysvětluje Nana Yaw Adu-Sarkodieová, MD, lékařka, která je certifikovaná rodinným lékařem v praxi, praktikující domácí péči v Baltimore. „Normální úrovně se uvolňují, když se probudíte ráno nebo během cvičení. Chronický stres může vést ke zvýšení kortizolu a dalších stresových hormonů, což vede ke zvýšení cukru v krevním řečišti, přibývání na váze, zažívacím problémům, depresi a řadě dalších účinků na zdraví. “

Studie v psychosomatické medicíně potvrzuje vazbu mezi stresem a přibýváním na váze, což ukazuje, že ženy, které jsou nejvíce ohroženy účinky stresu, mají větší nadbytek abdominálního tuku a vyšší hladiny stresového hormonu kortizolu. Jedním z důvodů by mohlo být, že ženy mají tendenci jíst více, zejména sladkosti, v situacích, kdy jsou nervózní, podle studie časopisu Psychoneuroendokrinology.

To je důvod, proč se vyplatí udržet si chladnou hlavu. Jeden způsob, jak to udělat: praktikování všímavosti. Podle studie Journal of Obesity z roku 2011 ženy, které zažily největší snížení stresu účinným zvládnutím technik snižování stresu, ztratily nejhlubší břišní tuk. Tak jděte do toho a udělejte nějaké hluboké dechy, zajděte si na jógu, která zmírňuje úzkost, nebo otevřete jednu z těch aplikací řízených meditací.

Vaše břicho vám poděkuje.

 

Přidat komentář

   

Zdraví