Masáž obličeje

Potřebujete jen 5 minut, čisté ruce a olejíček! Naučíme vás, jak si udělat snadnou, ale velmi účinnou masáž, díky které se vaše pleť skvěle prokrví a akné začne postupně mizet.

Taková obličejová masáž dokáže divy. Odvede přebytečnou tekutinu, uvolní pnutí a zlepší krevní oběh v celém obličeji. Navíc snižuje stres a udržuje tak hormonální rovnováhu pod kontrolou. Před masáží si pořádně umyjte ruce a obličej mějte bez makeupu a očištěný.

Krok první – obličejové kontury v oblasti čelistí

Pomocí ukazováčků a palců sevřete kůži kolem svých čelistí a od středu brady postupujte směrem ven k uším. Tímto pohybem vyčistíte a prokrvíte konturu obličeje a zabraňujete vzniku zánětů a otoků.

Krok druhý – nadzvedávání tváří v oblasti lícních kostí

Pomocí ukazováčků a prostředníčků jemně tlačte směrem zespoda nahoru tváře v oblasti lícních kostí. Jemným tlakem okamžitě zvýšíte cirkulaci krve.

Krok třetí – zmírnění otoků kolem očí

Prostřednictvím prsteníčků lehce stlačujte oblast svého obočí směrem od nosu k vnitřním krajům očí. Stejný postup pak opakujte pod okem. Tato technika jemně odčerpává nežádoucí tekutinu, která způsobuje otoky a tmavé kruhy.

Krok čtvrtý – jemné linky v oblasti čela

Palce opřete o spánky a pomocí tří středních prstů utvářejte na čele krouživé pohyby směrem od středu ven. Tento pohyb snižuje napětí, minimalizuje jemné vrásky na čele, které se tvoří, když se smějete a mračíte.

Přidat komentář

   

Zdraví