Křemelina

Trápí vás špatné zažívání, zácpy, únava a nedostatek energie, kožní problémy a oslabená imunita? Tento stav můžete zvrátit už během několika týdnů pomocí křemeliny.

Tento malý přírodní zázrak je tvořen zkamenělými, jednobuněčnými řasami a používá se v mnoha odvětvích a k různým účelům – mezi nimi také jako stravovací doplněk pro posílení organismu. Ke konzumaci je však vhodný pouze zlomek z obrovského množství druhů křemeliny.

Jaká křemelina je nejlepší pro zlepšení zdraví?

Zatímco křemelina mořských řas je vhodná především pro použití v průmyslu, chemii či stavebnictví (používá se například do filtrů, izolací apod.), pro lidské tělo je ideální křemelina pocházející z řas sladkovodních. Důvodem je například to, že křemičité schránky sladkovodních řas, které křemelinu tvoří, jsou tvrdší a mají výhodnější tvar i strukturu.

Křemelina určena jako stravovací doplněk musí být dokonale čistá, bez příměsí a v přírodní, neupravené formě. Pro průmyslové účely se naopak používá především křemelina kalcinovaná – tedy tepelně upravovaná žárem okolo 1000°C.

Jaké účinky můžete očekávat?

Užívat křemelinu můžete začít zlehka – zprvu postačí jedna čajová lžička denně, nejlépe po snídani. Velmi brzy začnete pociťovat zvýšení energie, zlepšení funkce trávicího systému (pravidelná stolice) a zlepšení kvality nehtů, pleti nebo vlasů.

Tím však účinky křemeliny nekončí. Tento potravinový doplněk může výrazně pomoci v boji proti stárnutí a slábnutí kostí, kloubů, chrupavek či vazů, ale také cévního systémů. Představuje prevenci srdečních onemocnění a také onemocnění nervové soustavy a podílí se na celkovém posílení imunity. Přínos křemeliny proto rozhodně stojí za povšimnutí.

Zdroj: Vitatrend.cz

Související články:

Křemelina pro celkovou podporu organismu

Křemelina – dar přírody pro zdraví celého těla

CO JE TO KŘEMELINA A JAK JI UŽÍVAT

Křemelina nejen pro zdravé kosti

 

Přidat komentář

   

Zdraví