Slovensko

Slovensko je od nás velmi blízko, ale právě proto je ideální destinací pro letní i zimní dovolenou s rodinou nebo přáteli. Můžete zde sice potkat medvěda, ale také nádherné lesy, horské doliny nebo jeskyně. Ani jedinečné zámky a hrady nejsou žádnou výjimkou při projíždění touto zemí. Pro Čechy se jedná o druhou nejnavštěvovanější zemi. A velkou výhodou je, že se tu domluvíte. Podívejme se na nejkrásnější místa Slovenska, která musíte vidět:

  • Banská Štiavnica,
  • Aquapark Tatralandia,
  • Dobšinská ledová jeskyně,
  • Nízké Tatry.

Banská Štiavnica

Máte-li rádi historii, tohle bude ideální místo pro vás. Jedná se o jedno z nejstarších měst na Slovensku. Proslavilo se těžbou drahých kovů a velmi mile vás překvapí. Můžete se procházet uličkami, po náměstí a kochat se historickými budovami. Nezapomeňte si oblíbený gymsack na záda, se kterým se vám bude příjemně chodit po městě. Navíc tu na vás čeká také Starý i Nový zámek, kostely a historické centrum města, které je na seznamu UNESCO.

Aquapark pro celé rodiny

Všechny rodiny s dětmi by neměly minout Aquapark Tatralandia. Jedná se o ráj pro všechny malé i větší děti. Užijete si zde plavecké bazény, dráhy, vodní lezeckou stěnu a tobogány. Pro rodiče budou velmi příjemné termální bazény s teplovou vody mezi 24 až 39 stupni, bohaté občerstvení a možnosti pro odpočinek.

Dobšinská ledová jeskyně

V roce 1870 byla objevena tato jedinečná jeskyně na severním svahu Duče. Uvidíte zde ledopády, stalagmity z ledu a můžete si zde dokonce zabruslit. V roce 2000 se jeskyně dostala také na seznam UNESCO. Všichni, kdo se nebojí zimy a milují netradiční místa, by měli Dobšinskou ledovou jeskyni navštívit. Garantujeme vám, že nebudete litovat.

Nejkrásnější národní park

Nízké Tatry jsou jednou z nejoblíbenějších oblastí, do které můžete zavítat. Jestli milujete turistiku, budete to tady milovat. Oddych v hotelu Jasná vás připraví na pořádný výšlap, který si můžete užít na jeden (nebo více) místních vrcholů. Podívat se můžete na nejvyšší horu Ďumbier, slavný Chopok nebo na Malou hřebenovku. Stejně tak můžete navštívit Demänovské jeskyně svobody a mnoho dalšího.

Zdroj obrázku: leonardmolnar / Shutterstock.com

Přidat komentář

   

Zdraví