pojištění

S ohledem na neustálé zdražování se mnoho lidí obává budoucnosti. Co by se stalo s jejich blízkými, pokud by si způsobili úraz a nemohli docházet do svého zaměstnání? Útěchou může být životní pojištění, které v těžkých časech poslouží jako finanční polštář.

Základní druhy životních pojištění

Pokud máte uzavřené životní pojištění, jistě víte, že existuje několik jeho druhů:

  1.  Rizikové pojištění se vyplácí v případě pojistné události, kterou je nejčastěji úmrtí, ale při volbě vhodných připojištění může být pojistnou událostí také úraz.
  2.  Kapitálové pojištění funguje jako spoření a částka je jedinci vyplacena i v případě, že k pojistné události nedojde.
  3. Investiční pojištění rovněž funguje jako spoření.
  4. Důchodové pojištění poslouží v důchodu jako vedlejší příjem.

Životní pojištění je vhodné pro každého

Z typů životních pojištění je skvěle patrné, že neslouží pouze jako finanční zajištění pro pozůstalé v případě smrti či úrazu pojištěnce, ale jedná se o zajímavou investici také pro samotného pojištěného. Proto se uzavření životní pojistky vyplatí opravdu každému.

S vhodně zvoleným životním pojištěním nezůstanete bez příjmu

Díky životnímu pojištění přečkáte v klidu a pohodě i nejisté časy. Pokud by totiž u vás došlo k úrazu, který by vás odstřihl od zdroje příjmu, na kterém jste závislí, vaše výdaje by byly pokryty z pojistky. Nestalo by se vám tedy, že spadnete do dluhů kvůli neplacení hypotéky a dalších finančních závazků.

Životní pojištění již dávno neuzavírají pouze členové domácnosti, kteří do rodinného rozpočtu přinášejí největší obnos peněz. Uzavření životní pojistky se totiž vyplatí úplně každému. Stačí pouze přizpůsobit si jeho typ na míru a případně jej doplnit vhodně zvolenými druhy připojištění. Díky tomu se například dočkáte příjemného důchodu bez starostí nebo vám například ubydou starosti při rekonvalescenci po vážném úrazu.

Zdroj obrázku: fizkes / Shutterstock.com

Přidat komentář

   

Zdraví