poháry

Sportovní turnaje a závody jsou bezpochyby ideálním místem pro utkání nejlepších sportovců v jednotlivých sportech. Jak však odměnit ty nejlepší z nejlepších? Stejně jako existuje spousta druhů sportu, i ocenění může být rozmanité. Mezi ty nejosvědčenější patří v česku diplomy, medaile a poháry (dále třeba šerpy, talíře, figurky aj.). Ačkoliv výběr z tolika variací opravdu není jednoduchý, v článku vám poradíme, jak na to.

Recept na dětský úsměv

Diplom je jednoduše řečeno písemné osvědčení o účasti či úspěchu. Cílem tohoto ocenění je především udělat radost, jelikož nenese materiální hodnotu jako třeba medaile z cenných kovů. Není tedy divu, že hlavní cílovou skupinou jsou děti. Vybírat můžete z klasicích formátů A5 či A4 na kvalitním papíře.

Medaile jako tradiční motivace

Medaile jakožto sportovní ocenění se nejčastěji vyrábí z kovů tří barev (zlato, stříbro a bronz) – u každé varianty je prostor pro volbu vlastního emblému na líci i rubu, přičemž kovová placka je zpravidla zavěšena barevnou stuhou na krk. Neobvyklá není ani skleněná varianta, která může být z rukou zručného medailéra obzvláště pěkná. Medaile jsou pro svou praktičnost kosmopolitní, využívány skutečně napříč všemi sporty.

Hlavní cena? Sportovní pohár

Sportovní pohár pravděpodobně patří mezi nejvíce udělované trofeje a to především díky jeho symbolice – jakožto masivní předmět se zpravidla mramorovým podstavcem, vysokým tělem, emblémem a poklicí se stává věrnou památkou na danou sportovní událost. Jako jediný z trofejí může být pohár adresován i celému týmu, navíc se jako jediný může stát putovním – přilepováním štítků se jménem vítěze na podstavec. Není divu, že právě tato trofej se uděluje na akcích jako je Davis cup, Stanley cup či populární Liga mistrů UEFA.

Sympatická variace na pohárové téma

Horkou novinkou ve světě trofejí je akrylový pohár, který se liší výrobním materiálem – tím je tzv. akrylátové sklo. Hlavní výhodou akrylu je lehkost a oproti sklu větší odolnost vůči nárazům. Dále je naprosto bezbarvý, což má za následek efektní průhlednost a na druhou stranu velmi jednoduché vybarvování.

A kde hledat inspiraci? Vyzkoušejte eshop sportovní Poháry Bauer, který nabízí tisíce produktů skladem s možností potisku na míru.

Přidat komentář

   

Zdraví