První dojem

Čekává důležitá pracovní schůzka, pohovor, rande nebo párty u přátel a vy chcete zapůsobit? První dojem ve všech oblastech společenského života je skutečně důležitý. Zanechává v lidech dlouhodobý pocit, který může mít vliv na váš další život. Přinášíme vám pár skvělých tipů, které vám mohou pomoci udělat ten nejlepší první dojem při jakékoliv příležitosti.

Buďte dochvilní

Pravidlo číslo jedna všech pracovních i soukromých schůzek – být všude včas. Ve chvíli, kdy váš protějšek zaregistruje, že máte zpoždění, začne vás obvykle ihned posuzovat. Možná nedbáte na na to být dochvilní, stejně tak pracujete, jste neorganizovaní, možná vám jen nezáleží na jeho osobě. I takové myšlenky probíhají osobě, která je na vás nucena čekat. Přijít včas je pro spoustu lidí základním předpokladem další spolupráce a znakem spolehlivosti. Takto vyvolaný dojem se pak těžko napravuje.

Udržuje oční kontakt a nebojte se usmát

Pokud s někým vedete rozhovor, je důležité udržovat oční kontakt a občas se na něj i usmát. Uvolníte napjatou atmosféru a zanecháte ze schůzky velmi příjemný dojem. Úsměv je znakem otevřenosti a přívětivosti a ve vašem protějšku zůstane dojem příjemně strávených chvil.

Buďte sebevědomí

Zdravě sebevědomí lidé vždy zanechávají v druhé osobě atraktivnější dojem. Zkuste se uvolnit, nebát se být sami sebou, výsledky se dostaví ihned. Nezapomeňte, že zdravé sebevědomí neznamená nutně předvádění sám sebe, upoutávání pozornosti, jde o přirozenost.

Naslouchejte

Hodně lidí dělá na prvním setkání chybu, že se snaží být středem pozornosti, sdílet o sobě, co nejvíc informací a zapomínají na naslouchání druhým. Pusťte ke slovu i druhé, dejte jim prostor, budou se s vámi cítit přirozeněji a komfortně. V opačném případě budete za člověka, který nemá jiný zájem, než sám sebe a zvuk svého hlasu, který miluje nadevše. Naslouchání se můžete naučit, je to velmi důležitá vlastnost, která buduje příjemný či naopak nepříjemný první dojem o vaší osobě.

Přidat komentář

   

Zdraví