Randění

Další rande, které nevyšlo? Něco děláte špatně. Ale co? Úspěšné, vysoce postavené atraktivní ženy, které nemohou najít lásku nebo ženy, které po bolestivém rozchodu nenacházejí toho pravého i po několika nadějných setkáních. Kde děláme chybu?

Ptáte se, co je s vámi špatně. Vaše máma si myslí, že jste vybíravá a vy si přijdete necitlivá, protože ačkoliv chodíte na rande i dvakrát týdně, ta pověstná jiskra ne a ne přeskočit.

Tlak se všech stran je na vzestupu – největší problém, který zabíjí romantiku dnešní doby. Láska není zcela pod naší kontrolou, a i to souvisí s tím, jak obtížné je ji najít. Čím více si myslíme, že láska je v našich rukou, tím agresivněji lovíme své protějšky, hrajeme hru na statistiku, strategizujeme a paradoxně potlačujeme veškerý cit. Láska je pocit, je to přirozený emocionální proces, který pociťujeme ve svých tělech.

Ale pokud jde o hledání skutečné lásky v dnešní uspěchané době, většina z nás opouští svá těla, s tím tento přirozený pocit, a nevědomky se pokouší svůj život zrcadlit v online seznamovacích platformách a stránkách, ve kterých za nás rozhodují robotické mechanismy, nikoliv romantické. Stručně řečeno jsme více počítačovými hráčky s láskou a dostáváme se do bodu, kde jsme nešťastní.

Pro člověka je milování, láska a sexuální vzrušení tím nejzákladnějším přírodním procesem. Vezměme si jako příklad obyčejné kýchání. Přemýšlíte někdy o tom, jestli si teď naplánujete, že si potřebujete kýchnout? Ne, je jde to přirozeně. Čím více plánujeme, tím hůře se nám přirozené procesy mohou podařit. Evolučně je láska, včetně souznění, spojení a plození, důvodem, proč jsme jako lidský druh přežili tolik mnoho tisíc let. Ustupte a nechte se řídit procesem starým po mnoho tisíc let, budete mile překvapeni.

Problém je v tom, že svou vlastní cestu neznáme. Místo toho, abychom seděli s neznámým, rozhodujeme, vybíráme směry, o kterých si myslíme, že nás dovezou tam, kde chceme být, ke zdárnému cíli. V lásce žádné směry nejsou, neexistují kontrolní seznamy, tabulky, ani žádné „co dělat“. V lásce existuje pouze „cítit se“.

Dopřejte sami sobě i lásce neřízený prostor.

Přidat komentář

   

Zdraví