Vztahy

Nic, ani fungující vztah, není samozřejmostí a je třeba do něj investovat spoustu úsilí a času, aby šlapal podle vašich představ. Když chcete romantický vztah, velké množství vzájemného štěstí závisí na úsilí obou partnerů. Dejte svému vztahu šanci pozitivním přístupem. Naplněný láskyplný vztah za to stojí. Poradíme vám pár tipů, na co se zaměřit.

Choďte spát spolu ve stejný čas

Dle výzkumu Gottmanského institutu vyplývá, že až 75 % manželských páru po tříletém manželství spolu nespí. Stejná studie zjistila, že ti, kteří nechodili spávat ve stejný čas, trpěli častějšími manželskými konflikty. Méně stráveného času ve vážných rozhovorech, méně sexuální aktivity a méně času sdílenými zkušenostmi se podepsalo na zdraví vztahu. Okamžiky před spaním, kdy ulehnete do postele patří jen vám a vašemu partnerovi, s kým jiným byste se měli podělit o to, co jste za celý den prožívali?

Dotýkejte se

Když komunikujete s lidmi, které máte rádi, uvolňují se hormony, které vás činní šťastnými. Hormon oxytocin se uvolní, když se lidé objímají, při pohlazení a vzájemné blízkosti. Oxytocin pak posílá do mozku serotonin - šťastný hormon dává mozku vědět, že jste spokojení. Dotekem sdílíte tento příjemný pocit s partnerem a vzájemně se stáváte bližšími, vztah je důvěrnější a spokojenější. Výzkum prokázal, že páry, které mají pravidelný intimní vztah a dotýkají se, dokáží vést hlubší konverzace a zvyšují pravděpodobnost vzájemného pochopení a důvěry.

Randěte

Dlouhodobé vztahy potřebují láskyplnou péči, stejně jako vy! Dopřejte si čas od času s partnerem nezapomenutelné rande. Vyjděte si na večeři nebo do společnosti. Romantickou večeři s piknikem můžete připravit i u vás na zahradě, za domem nebo kdekoliv ve svém okolí. Dostávat se pravidelně z rutiny, která působí na vztahy negativně, je nesmírně důležité, abyste udrželi pozornost svého partnera a pocit, že je pro vás stále prioritou.

Vyrazte občas ven bez partnera

Dejte svému partnerovi chvíli, kdy mu můžete chybět. Mnoho partnerů spolu tráví spoustu času a na konci dne není o čem mluvit, co sdílet. Najděte si koníčka, vyrazte s přáteli, zapište se do zajímavého kurzu a vneste do svého vztahu nové téma. Dejte partnerovi možnost osvěžit se. Vy se vrátíte odpočatá, plná dojmů a máte vzrušující téma, o kterém můžete partnerovi vyprávět před spaním vyprávět.

Nechte některé věci plavat

Nemusíte vyhrát každou hádku s vašim partnerem. Než se do něčeho pustíte, uvědomte si, zda máte skutečně pravdu, cílem vašeho vztahu je zůstat spolu, tolerance a vzájemné pochopení. Buď budete mít za každou cenu pravdu, nebo vztah. Naučte se malé věci nechat být a nelpět si vždy na svém.

Cvičte

Fyzická zdatnost, aktivity a být s partnerem, který se stará o své zdraví, vás činí šťastnějšími. Cvičením tvoříte šťastné endorfiny a společná aktivita zdvojnásobí zábavu! Najděte si takovou aktivitu, která vyhovuje vám oběma a bude na vás oba mít pozitivní vliv.

Omezte čas strávený u obrazovky

Je snadné utápět čas v telefonu, tabletu či počítači, zatímco sedíte s partnerem vedle sebe. Studie dokazují, že trávení spousty času na telefonu a jiných zařízeních v přítomnosti partnera rapidně snižuje vzájemnou partnerskou spokojenost. Přepněte telefon do režimu „nerušit“ o 2 hodiny dříve před spaním, nepoužívejte jej během společné večeře pro začátek.

Procvičujte tyto přístupy ve vztahu a objevte hlubší a plnohodnotnější spojení se svým partnerem.

Přidat komentář

   

Zdraví