plavky

Česká značka PLOVE uvedla novou kolekci ve spolupráci s Preciosa. Pavlína Miklasová vytvořila 14 unikátních kusů plavek, které zdobí nepřehlédnutelné krystalové aplikace. Inspiraci pro kolekci pojmenovanou NUT našla u stejnojmenné egyptské bohyně oblohy, vody a slunce, jejíž tělo zdobí hvězdy. Designérka své kousky představí také na květnovém designovém prodejním veletrhu Blickfang v Berlíně. Kromě nejnovějších plavek Midnight Sky za hranice přiveze i stálice svých kolekcí.

Nut byla egyptská bohyně nebe, vody a znovuzrození, která chrání svět před temnotou a jejími démony. Nut je skloněna jako obloha nad světem a jeho obyvateli. Sluneční bůh Re se ráno zjevuje u jejích nohou, přes den putuje po jejím těle a v noci zase vstupuje do podsvětí poblíž jejích prstů. „Chtěla jsem, aby se v plavkách z nové kolekce NUT cítila každá žena jako bohyně, protože právě jako vznešená Egypťanka je každá z nás Ta, která ochraňuje nebo Ta, která nese tisíc duší. Propojení její osobnosti, ženství a znovuzrození s třpytivými prvky mi tak přišlo naprosto výstižné,“ vysvětluje designérka. V rámci kolekce vzniklo 14 kusů plavek s krystalovou aplikací ve velikostech S, M a L, které jsou od dubna dostupné na e-shopu www.plove.cz.

Krystaly, z dílny respektované české značky Preciosa, aplikované speciální zažehlovací technikou, dominují celé kolekci a dodávají minimalistickým plavkovým střihům punc luxusu. Kombinace sportovních střihů a použitých krystalů tvoří překvapivě harmonickou symbiózu, která zaujme všechny milovnice unikátního designu. Plavky svým vzhledem obstojí nejen ve vodě, ale také jako osobité body pro velmi speciální příležitost. Kolekci NUT zdobí exkluzivní variace kamenů v modrých odstínech, které vytváří na těle hvězdnou noční oblohu.
„Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak třpytivé krystaly na plavkovině utváří dechberoucí hru odstínů a barev, a to hlavně za svitu slunečních paprsků. Práce na tomto modelu mě ohromně bavila,“ přibližuje tvorbu nové kolekce Pavlína Miklasová.

znacka plove plavky 1

Hvězdná kolekce NUT společně s osvědčenou klasikou z portfolia PLOVE bude představena také na prestižním design veletrhu BLICKFANG v Berlíně, který proběhne od 5. do 7. května 2023. Pavlína Miklasová se tak letos poprvé připojí mezi osobnosti evropského designu.

PLOVE nabízí kromě sběratelských kousků také kompletní stylovou výbavu pro letní radovánky u vody. Jednodílné či dvoudílné plavky z kolekcí Basic a Flora jsou skvělou volbou mezi elegantním a sportovním modelem. Župany a pestrobarevné ručníky z kolekce Home, na kterých se podílela ilustrátorka Veronika Zachová, oživí každý interiér a zpříjemní lenošení nejen u moře.

Přidat komentář

   

Zdraví