Internetové dívky

Na internetu dospěla celá jedna generace, fenomén sociální sítě a sdílení proměnilo kulturu nejedné střední školy. Vytvořily se zcela nové skupiny subkultur. Stejně jako kdysi „emo“, dnes je internet plný tzv. „e-girls“, se kterými není lehké udržet krok. Co je „elektronická dívka“?

E-girls existují výhradně na internetu. Tato subkultura se obvykle skládá z teenagerů a jejich o něco starších vrstevníků, kteří tráví většinu času na internetu na sociálních platformách, v živých vysíláních, na Instagramu a vytváří v on-line světe svou novou elektronickou identitu, která se obvykle liší od skutečné.

Ačkoliv je občas obtížné přesně určit, co dělá z někoho e-girl, často se kolem nich vyskytují charakteristiky jako je zájem o videohry, memy, anime, barevné vlasy a silný make-up. Je velmi zajímavé, že tento termín nedávno prošel změnou z negativního významu na nynější spíše ironické použití mezi těmi, které se takto identifikují.

Jak poznáme e-girl?

Nejvíce je rozeznatelný jejich styl, který typicky zahrnuje velmi barevné odstíny modré, růžové a jiné pestré barvy spletené do copánků. Nejvýraznější součástí vzhledu je ale make-up se silnými očními linkami a rozjasňovacími pudry na tvářích i nosech. Oblíbeným oblečením jsou oversized trička, mikiny s kapucí a topy ze síťoviny kombinované s kalhotami s vysokým pasem či kostkovanou sukní.

Odkud pochází termín e-girl?

E-girl je v Urban Dictionary definována jako žena, která hraje videohry, aby se stala atraktivní pro muže, tzv. gool girls. Na Instagramu má hashtag více než 600 000 příspěvků. Zatímco termín e-girl vznikl jako urážka, dnes jej dívky hrdě nosí a proměňují své osobnosti v něco záviděníhodného a výjimečného.

Přidat komentář

   

Zdraví