softshell

Možná vás překvapí, že oblečení ze softshellu využijete i během teplých měsíců roku. Jde totiž o takřka povinnou výbavou každého výletníka, který se nebojí vyrazit na celodenní výlet do přírody.

Vlastnosti, které si zamilujete

Softshell - tento materiál patří mezi tzv. funkční textilie, které plní svou funkci tím, že chrání před vnějšími vlivy. Budete v suchu a teple, zároveň se nezpotíte a nebudete muset navlékat mnoho vrstev oblečení.

Na co si dát pozor?

Posviťte si na několik parametrů, kterými byste se měli při výběru softshellových kousků oblečení řídit. Nejdůležitějším z nich je vodní sloupec - čím vyšší je, tím vyšší je odolnost vůči promoknutí. Dalším parametrem, na který byste měli zaměřit, je prodyšnost - pokud se nechcete v oblečení pařit, měli byste klást důraz na vysokou prodyšnost.

Softshell patří do letní výbavy

Vyrážíte v létě na túru do hor? Počasí se může změnit velice rychle a ze slunečného počasí se znenadání vytvoří bouřkový mrak a zchladí vás pořádná sprška. Ochránit vás může lehká softshellová bunda, kterou navléknete a budete v suchu.

Co oceníte v létě?

Zatímco v létě budete volit oblečení z tenkého softshellu, v zimě užijete naopak softshell s například fleecovou podšívkou. U letního softshellu nehledáte takové zahřátí nebo odolnost vůči větru jako v zimě.

Stejně tak nejspíše softshell nevyužijete na procházky v horkých letních dnech po městě, ale pokud ve vás dřímá duše dobrodruha, neobejdete se bez něj! Ať už plánujete výlety do přírody, túry v horách nebo třeba návštěvy jeskyní, tak oblečení ze softshellu přibalte s sebou.

Pokud chcete využít tento materiál na maximum, dejte si pozor na oblečení, které oblékáte pod softshell. Nevhodnou spodní vrstvou můžete pokazit výborné vlastnosti, které softshell nabízí a nevyužijete jej tak, jak by bylo možné.

Správná údržba

Údržba softshellu je úplně jednoduchá. Většinou stačí jen nečistoty otřít a můžete vesele využívat znovu. Když budete potřebovat po náročném výletu vaši softshellovou výbavu vyprat, zvolte šetrný program. Perte ideálně na 30 °C a nepoužívejte aviváž, která by mohla snižovat funkční vlastnosti tohoto materiálu. Softshell neždímejte - stačí jednoduše vyvěsit na ramínku, nechat okapat a oschnout.

Přidat komentář

   

Zdraví