Madona

Většina lidí si své amulety vybírá většinou z náboženských důvodů. Nemusíte být ovšem věřící, aby jste si pořídili krásný zlatý přívěsek s nějakým symbolem. K dostání je neskutečně velké množství symbolů, pojďme si tedy projít jen ty nejzákladnější.

 

Chcete si pořídit šperk pro sebe nebo dárek pro blízkou osobu, určitě by jste měli zavrhnout levnou bižuterii. Dárek by určitě měl být na úrovni a vkusný, proto raději vybírejte ze zlatých přívěsků a přívěsků z bílého zlata.

Přívěsek madonky

Tomuto přívěsku se také přezdívá svatý medailon, na kterém je vyobrazena svatá patronka nebo svatý patron. Přívěsek madonky s Pannou Marii nebo Ježíškem byl hojně k vidění za dob Rakouska Uherska, a nebo také po první světové válce. Obvykle byl předáván z generace na generaci.

Jedná se o ručně malovaný obrázek keramickými barvami, a to na porcelánu nebo smaltu, který je zasazený do zlatého rámečku. Rámeček s ouškem bývá dozdoben ruční rytinou. Zlatá madonka je před vsazením do rámečku vypalována při vysokých teplotách, a její barva je tak stálá po opravdu dlouhou dobu.

Křížek

Je to jeden z nejstarších symbolů, které používá mnoho náboženství. Křížek je ztvárněn v mnoha podobách pro účely jednotlivých druhů náboženství. Je vlastně používán i v běžném životě. Například římské číslice, jízdní řád, matematika, notový zápis, dopravní značení a nalezneme ho i v programovacích jazycích a na spoustě dalších místech.

Ve šperkařství máte velký výběr v provedení zlatých křížků. Jemné a drobné křížky se např. pořizují dětem ke křtu nebo mladým dívkám. Větší zlatý křížek už je doménou dospělých. Hladké lesklé provedení, rytina nebo osazení drahými kameny, to vše je možné si při výběru zlatého křížku prohlédnout. Pro méně konzervativní jsou v nabídce křížky z bílého zlata, které jsou stejně krásné jako ty žluté.

Anděl

Anděl je mytická nadpřirozená bytost, která by měla sloužit jako posel mezi lidmi a bohy. V křesťanství je anděl podřízený pouze jednomu Bohu. Někteří lidé věří, že strážný anděl dohlíží nad lidmi a ochraňuje je od zlých sil.

Je to velmi oblíbený symbol a lidé si nejčastěji pořizují zlatý přívěsek s andělíčkem. Ve velké míře jsou v jemném zpracování a bývají také osazeni drahými kameny. Zlatý přívěsek anděl je velmi neutrální šperk. Mohou ho nosit děti, dívky i dospělí a hodí se i jako milý dárek pro naše milované.

Přidat komentář

   

Zdraví