křemelina

Křemelina je velice pozoruhodná látka tvořená křemičitými schránkami jednobuněčných mořských a sladkovodních řas. Tyto schránky mohou v těle působit jako absorbent odpadních látek, škodlivin a také virů, bakterií a parazitů.

 

Sladkovodní křemelinu špičkové kvality lze přímo konzumovat a k dostání je také křemelina pro zvířata, která může přispívat zdraví vašich domácích mazlíčků i chovných a hospodářských zvířat. Podobně jako u lidí i u ostatních tvorů působí křemelina pozitivně zejména na trávicí soustavu, ale je také bohatým zdrojem přírodního křemíku.

Kterým zvířatům dopřát křemelinu?

Běžně se křemelina používá pro přikrmování drobných domácích zvířat, tedy psů, koček, morčat, ale také pro hospodářská zvířata, jako jsou králíci, drůbež, skot nebo koně. Stačí pouze zvolit vhodné dávkování podle velikosti a hmotnosti zvířete.
Křemelinu pro zvířata lze použít nejen jako součást krmení, ale také vnějším způsobem. V takovém případě je účinná jako prostředek proti různým kožním parazitům, blechám, vším a podobně. Stačí zvířátku pravidelně křemelinou poprášit srst a případně posypat křemelinou i pelech, kde se zvíře zdržuje.

kremelina pro zvirata doprejte svym mazlickum zaslouzenou praci 1

Kdy dopřát zvířatům křemelinu?

Křemelinu lze samozřejmě dodávat zvířatům dlouhodobě jako součást prevence a za účelem upevnění zdraví. Velmi ceněná je však například v případě, že zvíře prodělalo nějaké zranění, úraz nebo trpí onemocněním kloubů či pohybového aparátu obecně.
Velmi účinná a oblíbená je křemelina jako prostředek proti parazitům, vnějším i vnitřním. Sloužit může v mnoha ohledech také jako pomoc starším zvířatům nebo jako prevence mastitidy – tedy zánětu prsních žláz – ale i v mnoha dalších případech.

Přidat komentář

   

Zdraví