Hydratace pleti

Vybíráte si správně krém na svou pleť? Výrobci kosmetických prostředků na štítcích uvádí, pro jaký typ pleti je přípravek vhodný, ale jak poznat, jakou pleť máte vy? Zde jsou 4 klíčové znaky, díky kterým rozeznáte, zda je vaše pleť suchá nebo dehydrovaná.

Je vaše kůže citlivější než obvykle? Ztratila vaše pleť přirozenou záři? To zní jako příznaky dehydrované pleti. Suchá a dehydrovaná kůže mají mnoho stejných příznaků a symptomů, jsou ale zcela odlišné a vyžadují odlišnou péči.

Suchá pokožka

Suchá pleť je klasifikována jako typ pleti, je daná geneticky. Taková pokožka netvoří sama dostatečné vlastního přírodního oleje. Kromě toho může být spojena i s hormonální nerovnováhou a se sníženou aktivitou štítné žlázy. Typ kůže nezměníme, ale můžeme zlepšit vzhled přidáváním hydratačních olejů a správnou rutinní péčí.

Dehydrovaná pokožka

Dehydrovaná pokožka je, na rozdíl od suché, projevem stavu pleti. Dehydratace je způsobena externími vlivy na kůži, jako je změna počasí, nezdravý životní styl, špatná výživa, konzumace alkoholu. Všechny tyto faktory odvádí z pokožky vodu a pleť ochabuje. Dehydrovanou pleť může mít i mastný typ pokožky. Dehydratace je dočasná a lze ji odstranit správným ošetřením a změnou životního stylu.

Máte problém s pocitem suchosti a nevíte, zda máte kůži dehydrovanou nebo suchou? Zde jsou 4 známky, které vás upozorní, že vaší pleti dochází hydratace.

Svědění

Vrátili jste se právě z dovolené od moře či z hor a nemůžete a nemůžete si přestat škrábat obličej? Externí vlivy jako je vítr, extrémní teplotní rozdíly odvádí z vaší pleti vodu a narušují ochrannou vrstvu, což způsobuje svědění, často i mastný vzhled, suchý pocit a odlupování pokožky.

Zvýšená citlivost

Jeden z nejsilnějších projevů dehydratace pleti je její zvýšená citlivost. Suchost a dehydratace jsou předzvěstí senzitivní pokožky. Ochranná bariéra kůže je narušena ztrátou vlhkosti a nemůže tak chránit pokožku před vnějšími stresory. Výsledkem je, že dráždivé látky jako jsou bakterie a nečistoty proniknou hlouběji do kůže. Pokožka pak svědí, pálí, zarudne a je velmi podrážděná.

Unavená pleť bez lesku

Dehydratace ovlivňuje obranyschopnost pleti. Bez dostatečné hydratace dochází k nadměrnému ucpávání pórů, pleť ztrácí přirozený lesk a barvu.

Jemné vrásky

Jemně přitlačte na pokožku prstem, pokud se vám zdá, že zůstávají jemné linie a vrásky, vaše pleť je dehydrovaná. Taková pleť ztrácí pružnost, rychleji se na ní objevují známky stárnutí a jemná vlákna vrásek.

Přidat komentář

   

Zdraví