Bylinky

Krásná a zdravá pleť bez jediné chybičky je buď dar do vínku, nebo spousta svědomité péče. Odměna za pravidelnou péči dřív nebo později určitě přijde.

Každému z nás nebyla shůry dána možnost se o pleť vůbec nestarat a vypadat stále dobře. Někdo nemusí prakticky hnout prstem, jiný se musí hodně snažit, aby se krásná pleť stala jeho největší vizitkou. Zkuste třeba následující bylinky a uvidíte, že se stav vaší pokožky zlepší.

Verbesia – Sporýšovka východní

Jde o vzácnou rostlinu původem z Madagaskaru s výjimečnými hojivými účinky. Používá se na kožní infekce, poranění i při léčbě popálenin. Na kůži můžete přikládat přímo její listy. V kosmetice se používají zejména extrakty a její vysoce aktivní látky se hodí i na citlivou pleť. Zejména sporýšovku najdete i v odličovačích na oči.

Oves

Blahodárně působící, hojivé a protizánětlivé účinky ovsa na naši pleť se používají již tisíce let a věděli o nich již staří Řekové a Římané. Perfektně působí na regeneraci lehkých odřenin, disponuje zklidňujícími i vyživujícími účinky, a dokonce dokáže zklidnit i posílit nervový systém. Oves má vysoký obsah vitaminů a minerálů, což se projevuje zejména vyživujícími a hydratačními účinky na pokožku. Velmi dobře zvlhčuje pokožku, zmírňuje její vysušení i pocity pálení pleti. Zároveň posílí přirozené obnovovací i obranné mechanismy pleti a dokonale ji ochrání před vnějším podrážděním. Pleť se po použití s přípravky ovsa zjemní a bude svěží.

Rýže

Rýže je dokonalým pomocníkem pro hydrataci pleti. Má antioxidační i antibakteriální účinky a hodí se pro každý typ pokožky, ale i na vlasy. Hlavní předností rýže je skutečná hloubková hydratace pleti. Právě složitý proces hydratace a obnovy může být s rýžovými výtažky zdánlivě zdlouhavější, ale za to efektivnější a trvalejší. Extrakt z rýže totiž vniká hluboko do pokožky, což dokáže i přes vrstvu přebytečného mazu odpuzujícího vodu. Výtažek z rýže se dokáže dokonale sloučit s vodou i olejem. Pomocí hloubkového působení dochází doslova k rekonstrukci a obnovovací schopnosti pleti. Vysoce účinný hydratační účinek zdokonalí celkovou struktury pokožky s viditelným a přetrvávajícím výsledkem.

 

Přidat komentář

   

Zdraví