Péče o nohy

Období odhalených chodidel v sandálech, žabkách a nazouvácích je v plném proudu a krásně upravená chodidla jsou nezbytností. Poradíme vám, jak udržet svá chodidla během léta v kondici s pomocí pár skvělých tipů.

Ačkoliv bychom měli o své nohy pečovat po celý rok, během léta to platí dvojnásob. Pohled na zanedbaná chodidla, suchá s popraskanými patami není nic moc. Nejpohodlnější je samozřejmě zajít si k odborníkovi, který se vám o chodidla postará. Během roku se doporučuje 1x za 5 týdnů, přes léto alespoň 1x za měsíc. Ideální péče o chodila je kombinace odborné a domácí péče.

Jak na domácí péči o chodidla?

Pravidlem číslo jedna je obrousit ztvrdlou kůži nejméně jednou týdně. Zbavíte se přebytečných suchých povrchových buněk a získáte pocit hladších nohou. Dopřejte jednou za týden chodidlům lázeň například s esenciálními oleji a peeling.

Tajemství pěkných nohou se skrývá v dostatečné hydrataci. Nohy natírejte kvalitními přípravky, které jsou schopné udržet nohy hydratované po dlouhou dobu. Ke změkčení kůže jsou ideální krémy obohacené o vitamin A, E a ureu. Krém aplikujte ihned po sprše na čisté nohy, ideálně před spaním, kdy si můžete dovolit dopřát chodidlům silnější vrstvu pečujícího přípravku a krátkou masáž pro dokonalé prokrvení a hydrataci.

Žhavými trendy posledních let jsou prodyšné laky, které nehet (alespoň z části) nechávají volněji dýchat. Vybírejte si speciální laky z výživnými složkami, které nehty nezatíží a dodají jim eleganci upraveného vzhledu.

Na co si dát pozor?

Vyhněte se chůzi na boso. I když vás to bude lákat sebevíc, neprocházejte se ani kolem bazénu bez obuvi. To platí především pro veřejná koupaliště, sprchy a další zařízení. Není pro nohy nic nepříjemnějšího než kožní nemoc, bradavice či plíseň, kvůli kterým je budete muset schovávat.

Netrapte své nohy zbytečně dlouhými hodinami na vysokých podpatcích. V obuvi na podpatku působí na nohu silnější tlak a při častém nošení se nepřirozeně mění mechanika vašich chodidel.

Nejen mechanicky můžete škodit svým nohám, nadměrnou konzumací soli vaše nohy natékají a nepřirozeně se nafukují. Jezte více čerstvých potravin než trvanlivých, které jsou často konzervované v soli a dodržujte pitný režim.

Pečujte nejen o nohy, ale i o boty, především o ty uzavřené. Pořizujte si obuv prodyšnou, která se snadněji větrá, vybavte se deodorantem nebo antibakteriálním sprejem do bot a obuv pravidelně větrejte.

Přidat komentář

   

Zdraví