Banánová maska

Než vyhodíte banánovou slupku do koše, přečtěte si tento článek. Připravili jsme pro vás 5 největších beauty výhod banánových slupek a ukážeme vám, jak na ně.

Banány jsou nutričně hodnotnou a oblíbenou svačinou. Ačkoliv to zní divně, ve skutečnosti je i banánová slupka bohatá na mnoho živin a sacharidů. Má vysoký obsah vitamínu B6, B12, hořčíku a draslíku. Obsah sacharidů je ještě o něco vyšší, když banánová kůra změní barvu na černou. Díky těmto složkám je banánová slupka schopna drasticky snížit podráždění pokožky, včetně otoků a zarudnutí. Kalium a antioxidanty, které se nachází ve slupce, mají schopnost snížit viditelnost jizev.

Bělení zubů

Odřízněte kousek kůry a jemně protřete zuby vnitřní částí slupky po dobu několika minut, poté opláchněte. Pro bělejší zuby opakujte 1 – 2x denně.

Zesvětlovač kůže

Stejným způsobem, jakým bělí zuby, dokáže slupka rozjasnit i pokožku. Pečlivě přetřete vnitřní slupkou po kůži a opláchněte.

Léčba akné

Antioxidanty a živiny ve slupkách čistí pleť a odstraňují nežádoucí jevy na obličeji. Postiženou oblast jemně třete po několik minut, opláchněte a opakujte 3 x denně.

Hydratuje pleť

Suchou pokožku zjemní a hydratují banánové peelingy. Obličej jemně třete po dobu několika minut a poté nechte 30 minut působit na obličeji.

Redukuje otoky očí

Stejně jako populární okurkový zábal, použijte na oči slupky od banánů. Slupky pomáhají bojovat proti unaveným očím, rozjasní a dodá vám osvěžující vzhled.

Přidat komentář

   

Zdraví