Rychleji mluvit nedokážu

Tuto knihu přečtete stejně rychle, jak Lorelei Gilmorová mluví v oblíbeném seriálu „Gilmorova děvčata“ se svou dcerou Rory. Je totiž vtipná, hravá, skvěle napsaná a neskutečně oddechová.

Název: Rychleji mluvit nedokážu. Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím)

Autor: Lauren Graham

Rok vydání: 2017

Vydavatel: Knihy Omega 

Po pravdě jsem byla před ponořením do knihy lehce skeptická, nejsem jeden z těch oddaných fanoušků „Gilmorek“. Pár dílů „Gilmorových děvčat“ jsem sice viděla, ale osobně mi byla sympatičtější Rory, než její matka Lorelei. Ovšem kniha od herečky Lauren Graham, která ztvárnila Lorelei, mě opravdu uchvátila. Je to jedna z těch, které přečtete jedním dechem, a to díky hravosti, kterou autorka komunikuje s čtenářem, vtipným poznámkám na svou osobu i na celý hollywoodský showbusiness.

Kniha je rozdělena na několik tak akorát dlouhých esejů, které vám dají lehce nahlédnout i do osobního života herečky, spíše ale do vývoje její kariéry. Nečekejte však, že se dočtete nějaké pikantnosti z oblíbeného seriálu. „Gilmorova děvčata“ v knize i v životě autorky budou vždy zaujímat důležité místo, ale ne jen tato životní role ovlivnila hereččin život. Sami se přesvědčíte, že je i velmi zdatnou autorkou knih a ženou, která za své místo na světě tvrdě bojuje.

Sbírka esejů od L. Graham je autobiografie. Věnuje se v ní své cestě na Broadway a na filmová plátna. Životní příběh Lauren je inspirativní, kniha neskutečně vtipná a doplněná o spoustu tipů přímo z Hollywoodu. Jednotlivé eseje autorka vyšperkovala soukromými fotkami a vtipnými nákresy, které podkreslují zábavnost jejího vyprávění a občas vás donutí se opravdu nahlas zasmát. Máte se na co těšit, Lauren píše skvěle!

Kniha u nás vychází rovnou v rozšířeném vydání, které je obohaceno o závěrečnou kapitolu, kterou vám autorka přiblíží vznik samotné autobiografie „Rychleji mluvit nedokážu“ i některé události, které provázeli poslední sérii „Gilmorových děvčat“.

„Tato kniha obsahuje některé příběhy z mého života: rozevláté dětství, první randění, nabitý pracovní život a v neposlední řadě historky z natáčení dvou seriálů, které mi přirostly k srdci a v mé duši zanechaly nesmazatelnou stopu. K tomu se ještě dozvíte, jak se mi žilo na hausbótu, o setkáních se zajímavými lidmi na předávání cen i o tom, jak jsem byla požádána, abych ve filmu  dublovala zadek jiné herečky“, prozrazuje Lauren Graham

 

Přidat komentář

   

Zdraví