zahradní domek

Zahradní domky si mnoho z nás spojuje s časem na odpočinek, posezením s rodinou či přáteli či jako pomocníka při pracích na zahrádce. Zahradní domek je v podstatě takovým malým zahradním královstvím, kde byste se měli cítit co nejlépe. Proto je důležité vědět si správně vybrat. Jak tedy na to a na co si při výběru domku dát pozor?

 

Vybírejte zahradní domky z kvalitních materiálů

Dnes je již nabídka zahradních domků poměrně široká, a tak si můžete vybrat svůj vysněný zahradní domek přesně podle vašich představ. Vybírat si můžete z různých materiálů, velikostí, s terasou či bez. Nejčastějším materiálem pro zahradní domky je právě dřevo. Vyniká svou přirozeností a dokonale ladí do přírodního prostředí zahrad. Předtím, než se rozhodnete pro dřevěný zahradní domek, měli byste si ověřit, zda je vyroben z kvalitních materiálů. Protože investice do kvality se vám časem vrátí v podobě trvanlivosti a dlouhé životnosti vašeho zahradního domku.

Místo pro zahradní domek

Před samotnou montáží a instalací byste si měli vybrat místo, na které budete chtít váš zahradní domeček umístit. Vyberte si klidnou část zahrady, ze které budete mít dobrý výhled a zároveň vás nikdo nebude rušit.

Hotové zahradní domky

Nejjednodušším řešením je vybrat si už hotový zahradní domek z nabídky prodejců. Právě v těchto případech máte záruku, že je zahradní domek vyroben z kvalitních a dlouhotrvajícím materiálů. Zahradní domky Mujaltan.cz jsou vyrobeny z kvalitního smrkového a borovicového dřeva, které je dovážené z vysokých nadmořských výšek. Při výběru dřeva se dbá na opatrnost a zároveň na kvalitu a zdraví dřeva, a tak máte záruku, že váš zahradní domek bude mít dlouhou životnost.

Zahradní domky a detaily

Pokud jste se ujistili, že je váš zahradní domek vyrobený z kvalitních materiálů, mezi které patří rovněž typ střešní krytiny, můžete se zaměřit na menší detaily, jakými jsou dveře či okna. Výběr oken a dveří pro váš zahradní domek samozřejmě souvisí s jeho velikostí a typem. Existují okna s otočnou nebo otočnou a vyklápěcí funkcí. Zároveň si můžete vybrat také z oken a dveří s jednoduchým zasklením, tedy okna a dveře jsou vybaveny tabulemi z pravého skla nebo izolačním zasklením, kdy jsou okna a dveře vybavené dvojitým zasklením.

Základy jsou důležité

Velmi důležité při tom, když si pořídíte zahradní domek, je i samotná plocha, na níž bude váš zahradní domek stát. Podkladová plocha by měla být kvalitní, jinak může dojít k tomu, že se negativně ovlivní funkčnost a trvanlivost zahradního domku. Zvolit můžete betonovou desku, nebo i zámkovou dlažbu, důležité je, aby byly základy pevné a stabilní. Kvalitní podkladová plocha bude chránit váš zahradní domek i před škůdci, jakými jsou myši či krtci.

Vybrat si kvalitní zahradní domek není těžké. Je však potrebné dodržet několik výše uvedených zásad a zahradní domek vás bude těšit opravdu dlouho!

   

Zdraví