Pro dvě osoby: dvě velké filety z tresky nebo čtyři malé, 4 rajčata, 6 cherry rajčátek, hrst pokrájeného polníčku, snítek čerstvé bazalky, nadrobno nakrájené, vinný ocet, extrapanenský olivový olej, mořská sůl, pepř, snítek čerstvého tymiánu, nadrobno nakrájeného, 4 lžíce strouhanky, 1 rozdrcená sušená chilli paprička, 2 lžíce citrónové šťávy, trocha hladké mouky


Rajčata nakrájíme na nepravidelně tvarované kousky. Cherry rajčátka rozkrojíme napůl. Smícháme s polníčkem a bazalkou, opepříme a podle chuti přidáme vinný ocet a olivový olej. Salát necháme vychladit a mezitím připravíme rybu. Tu okořeníme mořskou solí a pepřem, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na troše oleje v pánvi. Když je propečená, vyjmeme ji z pánve, uložíme někam do tepla a na pánev k vypečeným šťávám přidáme ještě trochu oleje. Zahřejeme, přidáme tymián, chilli papričku, strouhanku a citrónovou šťávu a takové 4 minuty smažíme dozlatova a dokřupava. Na talíře pak servírujeme salát a na něj rybu sypanou opečenou strouhankou. Podáváme s tmavým pečivem

Přidat komentář

   

Zdraví