4 filety z lososa, 1/2 l smetany, 20 dkg strouhaného čedaru, oříšek másla, 30 dkg mraženého hrášku s kukuřicí, olivový olej, bazalka, petrželka, tymián, drcený černý pepř


Filety opepříme, posypeme bazalkou a petrželkou a zprudka opečeme v pánvi na olivovém oleji po obou stranách. Podlijeme vodou a necháme bublat, aby se ryba dobře provařila. V kastrůlku mezitím rozpustíme máslo a podusíme na něm mraženou zeleninu spolu s pepřem a tymiánem. Můžeme podlít, je-li třeba. Když zelenina změkne a voda je vyvařená, přilijeme smetanu, přivedeme ji k varu a rozpustíme v ní strouhaný sýr. Podle chuti můžeme přidat sýru více nebo ubrat smetany . Rybu na talíři polijeme omáčkou a podáváme s hranolky.

Přidat komentář

   

Zdraví