4 porce těstovin, 400 g kuřecích prsou, 200 g žampionů, 1 menší brokolice, smetana na vaření, 4 trojúhelníky taveného sýra, 200 g strouhaného čedaru, sůl, pepř, kari, olivový olej


Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vydatně posypeme kari kořením. Na rozehřátém olivovém oleji je pak ze všech stran opečeme, přidáme na větší kousky pokrájené žampiony a brokolici rozdělenou na růžičky. Podle potřeby podlijeme a dusíme, až maso i zelenina změkne. Vodu necháme úplně vyvařit. Ve zvláštním kastrolu mezitím uvaříme těstoviny a v menším rendlíku připravíme omáčku. Smetana je lepší hustší. Přivedeme ji k varu a rozpustíme v ní tavený sýr i nastrouhaný čedar. Ochutíme pepřem a kari, dá se přidat i utřený česnek. Na talíř pak naložíme těstoviny, na ně masovou směs a pokrm zalijeme omáčkou.

Přidat komentář

   

Zdraví