Kuře s citronem
400 g kuřecích prsou, šťáva z jednoho citronu, nastrouhaná citronová kůra, 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, hrst čerstvé petrželky, sůl, pepř, olivový olej
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm opečeme z obou stran. Poté je z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve nyní vložíme česnek a citronovou kůru, promícháme a vlijeme citronovou šťávu. Přivedeme ji k varu a necháme chvilku probublat. Nakonec v ní ohřejeme maso, které na talíři ozdobíme petrželkou. Podáváme s hranolkami či opečenými brambory.
Kuře po římsku
400 g kuřete, 6 oloupaných rajčat, plechovka sterilovaných žampionů, hrstka rozpůlených oliv, 1 dl suchého bílého vína, pepř, sůl, bazalka, olivový olej
Kuře nakrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté přidáme nakrájená rajčata s olivami a podlijeme vínem. Dusíme asi deset minut, ke konci vmícháme žampiony a dochutíme bazalkou. K pokrmu se hodí těstoviny či rýže.
Kuře s brokolicí
400 g kuřecích prsou, 1 brokolice, 1 střední cibule, krabička neslazené smetany, sůl, pepř, kari, olivový olej
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme kari a opečeme na oleji. Poté je vyjmeme a v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. K ní potom maso vrátíme, přidáme nakrájenou brokolici a podlijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou, dokud brokolice nezměkne. Pak odkryjeme pokličku, necháme vyvařit všechnu vodu a pokrm zalijeme smetanou. Necháme probublat, aby smetana trochu zhoustla, a podáváme s těstovinami.