Pro dvě osoby
Složení:
200 g jemné směsi zmrazeného ovoce, 50 g cukru, 1 cl rumu, 30 g másla, 30 g cukru, šťáva z jednoho pomeranče, šťáva z jednoho citronu, špetka mleté skořice, 1 pomeranč, oloupaný, rozdělit na dílky a odstranit z nich slupku. 3 lžíce rumu



Příprava: Necháme roztajit směs ovoce, posypeme ji 50 g cukru.a pokapeme rumem. Necháme tak dlouho uležet, až se tvoří šťáva. Rozpustíme máslo na pánvi. Přidáme 30 g cukru, citronovou a pomerančovou šťávu, skořici a vše dobře promícháme. Dále přidáme směs ovoce marinovanou v rumu spolu se šťávou a s dílky pomeranče. Polijeme třemi lžícemi rumu. Všechno zapálíme a hořící servírujeme.
Tip: Flambované ovoce je vynikající k různým druhům zmrzliny a k palačinkám.
Na jednu porci připadá 473 kcal energie, 13,3 g tuku, 65,1 g uhlovodíku, 2,76 g bílovin

Přidat komentář

   

Zdraví