meloun

Meloun je nejmírnější připomínkou, že léto je sladké a pomíjivé. A kromě toho, že chcete mít k dispozici ovoce po celý rok, většina z nás, kteří si koupí celý meloun, později vyhodí kašovité zbytky číhající v lednici. Jednoduchým řešením obou těchto otázek je zmrazení ovoce, takže si ho můžete vychutnat po delší dobu. Mrazivý meloun však vyžaduje trochu know-how.

 

Je třeba poznamenat, že mražený meloun není po rozpuštění zcela příjemný. Tato šťavnatá ostrá kvalita čerstvého melounu se po zmrazení ztratí, ale to jistě neznamená, že ovoce nelze užívat. Vysoký obsah vody z něj činí lahodnou ledovou pochoutku, když je zmrzlý na horké letní dny, a chuť může být osvěžující, když se přidává do vašich oblíbených koktejlů nebo mražených nápojů.

Za prvé, jak plánujete používat zmrazený meloun, určí, jak byste jej měli připravit do mrazáku. Vždy prvně odstraňte pecky z melounu. Pecky se stanou nepříjemnými oblázky zamrzlými do ovoce a věřte nám, když řekneme, že je mnohem těžší dostat pecky ven, když je ovoce zmrazené. Pokud plánujete používat meloun pro koktejly nebo jiné míchané nápoje, můžete být ve svých přípravcích mnohem méně nároční - jednoduché řezání kusů do nepravidelných tvarů, které se snadno vejdou do mixéru nebo kuchyňského robotu. Připravené ovoce umístěte na pergamenový papír a dejte do mrazáku. Po zmrazení přeneste do mrazicích sáčků. Bez ohledu na to, jak hodláte používat zamrzlý meloun, víte, že je to mnohem lepší volba, než hodit do popelnice půlku melounu. A buďte připraveni užívat si sladkosti letního ovoce po celý rok!

Přidat komentář

   

Zdraví