svatba

Zahoďte předsudky a klidně uspořádejte svou svatbu v zimě. Důvodů k tomu je hned několik, jak těch objektivních, tak i těch ryze subjektivních. A nebojte se, i v zimních měsících můžete uspořádat netradiční a velmi originální svatbu.

 

Pro někoho může být zimní svatba nouzovým řešením, zatímco pro druhého jasná volba. Ať tak nebo tak, při plánování vás čeká spousta milých překvapení. Hlavním z nich je to, že vás taková svatba vyjde levněji, než kdybyste ji pořádali na jaře nebo v létě. V zimě zkrátka není úplně svatební sezóna, a to je právě ta výhra!

Levnější dodavatelé

Co si budeme povídat, svatba není zrovna nejlevnější záležitost. V zimě se dá však hodně ušetřit, pronájmy prostor budou levnější, méně zaplatíte i za další služby. Důvod je opět sezóna, provozovatelé restaurací, fotografové a další profese spjaté se svatebním businessem mají volněji a jsou rádi za každou zakázku.

Volné termíny

V zimě se nemusíte přetahovat s dalšími páry o své vysněné místo, dodavatele jídla i fotografa. Kromě toho, že vám nabídnou hned několik termínů, nebudete muset ani intrikařit a uplácet. Své „ano“ si tak můžete říci opravdu tam, kde chcete a hlavně kdy chcete. Bez kompromisů.

zimni svatba 5 duvodu proc do toho jit text

Možnost „rychlosvatby“

V zimě taky všechno zařídíte mnohem rychleji. Teoreticky tedy od zásnub nemusí uběhnout ani měsíc. Takže pro nedočkavce jasná volba! Svatba ve spěchu sice není úplně nejlepším řešením, nicméně pokud spěcháte kvůli narození potomka nebo z jiného důvodu, může se to hodit.

Romantika i zábava na sněhu

Zasněžená krajina má svou neopakovatelnou poetiku. Bílou nádheru si na svatbě jistě užijete, takže pokud vám nevadí trochu chladu, budete mít ty nejlepší fotky ze všech! Navíc, co by mohlo konkurovat koněm taženým saním. Kočár je už totiž trochu otřepaným klišé, co říkáte?

Zimní svatba může být i netradiční, takže milovníci lyžovaní se mohou vzít na sjezdovce a dát si po obřadu první společný sjezd. Místo koní můžete nechat do saní zapřáhnout psi a užít si tak parádní jízdu v severském stylu.

Kromě jiného zimní svatba na horách znamená i možnost zábavy pro vaše svatební hosty. Mohou si dobu mezi obřadem a hostinou zpříjemnit na sjezdovce, návštěvou wellnessu nebo procházkou po zasněženém okolí.

Zimní dobroty pro všechny

Letní nevěsty by před vaší hostinou jistě zbledly závistí. Vy si totiž můžete dovolit menu přesně podle sebe. Pokud chcete lehčí pokrmy, klidně je servírujte. To vám nikdo zakázat nemůže. Pokud však máte v oblibě hutnější jídla, krémové polévky a omáčky nebo smetanové dezerty, počasí bude na vaší straně. To byste si totiž jindy dovolit nemohli.
Trochu změna to bude i pro nápojový bar, je potřeba mít připravený dostatek teplých nápojů. To vám dává možnost experimentovat a vychutnat si svařené víno, punč, horkou čokoládu nebo nejrůznější paletu čajů. Čajový bar na svatbě určitě jen tak někdo mít nebude. Zábavou pro hosty pak může být třeba míchání vlastních čajových směsí.

zimni svatba 5 duvodu proc do toho jit text 1

Zimní svatba může být opravdu velká zábava. Stačí se jen připravit na vrtochy počasí a na to, že třeba vůbec sníh být nemusí. Pak je na místě improvizace a použití dekorací.

Přidat komentář

   

Zdraví