pelech

Považujete svého pejska za právoplatného člena rodiny a náležitě ho rozmazlujete? Aby se i jeho pelíšek stal součástí dekorací vašeho domova, přemýšlejte zejména nad barvami, umístěním, tvarem i materiálem psího obydlí. Jak vybrat pelech pro psa, který bude splňovat nároky pejska, ale zároveň dokonale doplní vzhled vašeho domova? Sestavili jsme pro vás jednoduchý návod.

Zaměřte se na barevné tóny ve vašem interiéru

Než se vůbec podíváte na katalog s pelechy pro psy, rozhlédněte se po svém domově a stanovte si, které tři barvy se v něm vyskytují nejvíce. Jednu z nich si následně vyberte pro budoucí psí pelíšek a pusťte se do výběru. Pokud váš pejsek má své místo v obývacím pokoji, nebojte se jeho pelech sladit s vaším gaučem, polštáři na něm či barvou zdí. Tak bude doplňovat celkový vzhled místnosti a nebude nijak narušovat vzhled vašeho domova.

Velikost pelíšku přizpůsobte velikosti chlupáče

O barvě máte jasno, ale co velikost, tvar a materiál psího pelíšku? K zjištění správné velikosti stačí změřit pejska anebo se podívat do tabulek velikostí u pelechů. Zpravidla se totiž dělí do několika velikostí podle vzrůstu pejska. Malé rasy se pohodlně vejdou do pelechu velikosti S, středním vyhovuje M a velké rasy vyžadují velikosti L a XL.

Jak vybrat tvar psího pelechu?

Tvar snadno vyberete podle toho, jak váš čtyřnohý kamarád rád usíná a zda si potrpí na soukromí nebo je naopak rád v centru dění. Z kulatého pelechu pejsek snadno uvidí, co se děje okolo něj a bude mít dokonalý přehled o svém páníčkovi. Zároveň mu tento tvar přinese klidné a ničím nerušené spaní, protože ho jakoby obejme a během snění zklidní.

Hranatý pelech také umožňuje, aby měl pes přehled, ale díky zvýšeným okrajům se může zavrtat dovnitř a užít si kýženého klidu. Tento typ pelíšků je stabilní, a i velký pejsek v něm bude mít dostatečnou stabilitu a oporu během spánku. Speciální kategorií jsou luxusní pelechy, které mívají podšívku z jehněčí vlny a jsou ideální pro chladné měsíce a rozmazlené psy, kteří jsou zvyklí na přepych.

Materiál pro naprostý psí komfort

Když už jsme nakousli materiály pelíšků, neměli byste jejich výběr podceňovat. Trpí váš pejsek alergií? Hypoalergenní pelíšek je tím pravým. Je váš pes citlivý na chlad? Pořiďte mu huňatý pelíšek, který bude ladit s vaší huňatou dekou na gauči, případně doplňte pelech o jemnou a měkkou psí deku. Při výběru vhodného pelechu pro psa se nezapomeňte zaměřit ani na vlastnosti materiálu. Pelíšek by se měl jednoduše prát v pračce a být vyroben z odolného materiálu.

Nepohlížejte na psí pelech jako na věc, která narušuje vzhled vašeho domova, ale naopak na něj pohlédněte jako na další dekoraci. Jaký typ pelíšku svému mazlíkovi pořídíte?

Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Přidat komentář

   

Zdraví