vlasy dlouhé

Doslova pokaždé, když si necháte ostříhat své dlouhé vlasy, za chvíli si přejete, abyste toto rozhodnutí mohli vzít zpět.

" Vlasy obvykle rostou jen čtvrt nebo půl cetimetru - za měsíc," říká slavný kadeřník celebrit Mark Townsend , která pomohl Ashley Olsenové narůst její krásné vlasy až do pasu.

A přesto je dlouhé vlasy možné mít pouze tehdy, jsou-li super zdravé a nemají tuny roztřepených konečků," dodává.

Opravdu fungují vitamíny pro růst vlasů?

Vlasové doplňky nejsou zázračný lék a na jejich obalu může být napsáno cokoliv, proto byste je neměli užívat bez porady s lékařem.

Pokud dodržujete vyváženou stravu, pak vaše tělo je obvykle zásobeno vitamíny potřebnými pro růst vlasů a jejich posílení, které byste našli ve vlasových doplňcích (například: biotin, kyselina listová, vitamíny D, A, C a E).

To znamená, že pokud nebudete jíst vyvážená jídla nebo pokud jste v intenzivním období stresu nebo traumatu, možná nebudete vstřebávat správné množství živin, které potřebujete k růstu zdravých dlouhých vlasů. Pokud tomu tak je, „vaše tělo nejprve zastaví růst vlasů a přesměruje živiny a energii do orgánů, které to nejvíce potřebují,“ říká Burg, což vám může způsobit nedostatek vitamínů.

Pokud si tedy myslíte, že byste mohli mít nedostatek vitamínů, pak jste solidním kandidátem na doplňky stravy, ale opravdu se nejprve poraďte se svým lékařem.

Pomáhá stříhání vlasů k rychlejšímu růstu?

Pokud toužíte po dlouhých, zdravě vyhlížejících vlasech , příliš časté zastřihování je samozřejmě nepřijatelné.

Roztřepené konečky však způsobují, že se vaše vlasy třepí dále na prameni, což nejen způsobí, že vaše vlasy budou vypadat tenčí, ale také nebudou mít sílu růst. " Vaše vlasy budou ve skutečnosti kratší nezastřižené, než by tomu bylo v případě, že byste je zastřihly," říká Townsend.

Jak často si mám vlasy umývat, aby rostly?

"Je pro mě šokující, kolik lidí při sprchování přeskakuje kondicionér, což je nejhorší věc, kterou můžete pro vaše vlasy udělat" říká Townsend. " Ve skutečnosti je to vlastně šampon, který byste měli co nejvíce přeskakovat."

Důvod: Účelem šamponu je odplavit nečistoty a usazeniny, ale většina šamponů je plná tvrdých mýdel zvaných sírany, které odstraňují přírodní oleje, které dlouhé a zdravé vlasy potřebují. Pokud potřebujete vlasy očistit, nezapomeňte si vybrat bezsíranový šampon.

Jak často si dávat kondicionér na vlasy?

Řekněme, že váš kondicionér by měl být vaším nejlepším přítelem, především, když se snažíte o rychlý růst vlasů. Podle Townsenda byste měli vlasy hydratovat pokaždé, když je namočíte.

Je lepší používat masky nebo kondicionéry?

Pokud mají vaše vlasy délku po ramena nebo delší a jsou již asi dva až tři roky stále stejné, znamená to, že pravděpodobně potřebujete více TLC, než může poskytnout normální kondicionér. A právě tam přicházejí masky pro hluboké kondicionování. „Sám si vyrábím přírodní olejový olej a dávám ho všem svým klientům, aby ho používali před šampónováním,“ říká Townsend. Každý si ho může udělat doma. Stačí smíchat následující ingredience:

1 šálek nerafinovaného kokosového oleje

1 lžíce mandlového oleje

1 lžíce oleje z makadamových ořechů

1 lžíce jojobového oleje

Protože oleje mohou zanechávat zbytky, Townsend doporučuje aplikovat je na vlhké vlasy - spíše než na mokré - a nechat po dobu 10 minut před šamponováním a kondicionováním, aby se olej odstranil. " Tyto oleje jsou schopné plnit prameny mastnými kyselinami, i když jsou už vymyty,"říká, a tyto mastné kyseliny pomáhají posilovat a chránit vaše vlasy.

Může vliv tepla zpomalit růst vlasů?

Odložte horké nástroje. Rovnání vlasů, curlingové hůlky, chemické relaxery nebo jakékoli jiné ošetření teplem, nepomůže vašemu pěstění. Čím zdravější jsou vaše vlasy, tím déle porostou a nadměrné používání těchto nástrojů nevede k dlouhým vlasům.

Jak dlouho rostou odbarvované vlasy?

Když si odbarvíte vlasy, otevře se pokožka pramenů vlasů a způsobí to významné poškození - zejména pro ty s tmavšími vlasy. A vlasy, které byly barevně nebo chemicky ošetřeny, se s větší pravděpodobností odlomí nebo rozdělí, což pro vás znamená více zastřihnutí a tím malou délku vlasu.

Pomůže mi kartáčování vlasů k rychlejšímu růstu?

Kartáčování nebo česání vlasů je samozřejmě nezbytné, ale mějte na paměti, že agresivní kartáčování může způsobit fyzické poškození vlasů, které má za následek předčasné vypadnutí vlasu.

"Když češete mokré vlasy, nezapomeňte začít zdola a pomalu se vypracujte nahoru k pěšince" říká Townsend.

Jaký je nejlepší polštář na spaní pro dlouhé vlasy?

Pokud se probudíte s mastnými a zacuckanými vlasy, viník může být váš bavlněný polštář. Townsend doporučuje přejít na hedvábný nebo saténový povlak na polštáři - má měkčí povrch, který nezpůsobí tření vlasů tak, jak to běžně tkaná bavlna dělá.

Přidat komentář

   

Zdraví