Lehký řecký salát je pro léto jako stvořený. Příprava trvá asi půl hodinky. 

 

Pro  přípravu řeckého salátu pro čtyři lidi potřebujeme:

10 g čerstvé petrželky,
4 lžíce olivového oleje,
1 a 1/2 lžíce vinného octa,
10 g bazalky,
100 g rajčátek cherry,
špetka soli,
80 g ovčího sýra,
1/2 salátové okurky,
stroužek česneku,
hlávku salátu,
pepř,
černé i zelené olivy dle chuti,
papriku červenou a žlutou,
červenou cibuli, 
bílé pečivo

Postup:

Připravíme dresingu: Smícháme olej, ocet, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme.

Salátové listy omyjeme, necháme okapat a pak je rozdělíme na čtyři talíře. Okurky nakrájíme na kostičky, rajčátka rozpůlíme a obojí naklademe na salát. Přidáme na kousky nakrájenou papriku. Bylinky nasekáme na drobno a přidáme k salátu, rovněž přidáme i kostky ovčího sýra a olivy. Nahoru dáme na kolečka nakrájenou cibuli. Přelijeme dresingem. Hotovo! Podáváme s bílým pečivem.

Autor Luci