1 kg filet z tresky, 80 dkg rajčat, 75 g loupaných mandlí, 2 mladé cibulky, 4 krajíce chleba, černé olivy (množství dle chuti), nakládané chili papričky na ozdobu, petržel, sůl, pepř, olivový olej


Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm osolené a opepřené filety z tresky. Poté je vyjmeme a necháme ležet stranou. Na oleji nyní osmahneme nakrájenou cibulku spolu s petrželkou. Poté přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a mandle nakrájené na plátky. Necháme podusit a mezitím nasucho v troubě nebo toustovači opečeme krajíce chleba. Ty potom vyrovnáme na dno zapékací misky nebo pekáčku, na ně položíme plátky ryby a navrch přidáme rajčatovou směs. Zapékáme v mírné troubě půl hodiny. Na talíři zdobíme olivami a chili papričkami.