Houby letos rostou jako po dešti a pokud na ně rádi chodíte nebo je aspoň rádi konzumujete, určite vám přijdou vhod naše dnešní recepty.

 

Ražniči z hub

400 g očištěných hub, 200 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 2 sladké papriky, 1 cibule, olej, sůl

Houby nakrájíme na plátky, sýr a papriky na kostičky a střídavě je napichujeme na jehlici spolu s kolečky cibule. Opečeme ze všech stran na oleji a podáváme s chlebem.

Těstoviny s hříbky a se špenátem

400 g hříbků, 400 g vařených těstovin, 1 dc vývaru, 1 dc bílého vína, 1 cibule, 2 oříšky másla, 1 bobkový list, 50 g špenátu, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, strouhaný sýr podle chuti

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou půlku cibule a vložíme na ni nakrájené hříbky. Zalijeme vývarem a vínem, přivedeme k varu, ochutíme bobkovým listem, solí a pepřem a dusíme doměkka. V jiném hrnci připravíme špenát: na másle zpěníme druhou půlku cibule, vložíme na ni špenát, který ochutíme solí a lisovaným česnekem. Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec smícháme houby i špenát s vařenými těstovinami a na talíři pokrm posypeme sýrem.

Topinky s houbami

400 g hub, 4 vejce, 1 větší cibule, olej, pepř, sůl, chléb, 2 stroužky česneku, několik rajčat dle chuti

Na rozpáleném oleji necháme zleskovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby a dusíme doměkka. Poté do hub rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a umícháme míchanici. Tu potom klademe na topinky, které jsme opekli na oleji a potřeli česnekem. Zdobíme dílky rajčat.

Přidat komentář

   

Zdraví