Potřebujeme pro čtyři osoby:
4 pstruhy,
svazek petržele,
stroužek česneku,
sůl, pepř, paprika,
hrst mandlových lupínků,
500 g zelených fazolek,
špekové kostičky,
citrón,
máslo, trochu mouky,
výpeková šťáva


Příprava:

Nasekáme petržel a česnek a smícháme. Očistíme a osušíme ryby. Osolíme i opepříme zevnitř i vně. Směs petržele a česneku naplníme dovnitř. Ryby trochu poprášíme moukou, aby byly křupavé. Smažíme na pánvi na rozehřátém másle. Posypeme mandlemi a smažíme dál. Na pánvi smažíme fazole na másle. Okořeníme pepřem, solí a paprikou. Přidáme kostičky špeku a smažíme dál asi 1 minutu. Potom snížíme teplotu. Výpekovou šťávu smícháme s vodou, krátce povaříme, přidáme k fazolím a krátce znovu ohřejeme. Dáme na talíře, přidáme ryby, servírujeme.

Přidat komentář

   

Zdraví