Pětidenní dietka nám pomůže zbavit se "nánosu" tuku v oblasti břicha. Předpokládaný úbytek jsou 4 kila. Kdo vytrvá, může se těšit z úspěchu!

Potřebujeme:
Pro všechny dny k snídani volitelné varianty:
1.Jogurt s ananasem
2.Tvaroh a jahody, plátek hrubozrnné veky
3.Hrubozrnný chléb s šunkou



1. Jogurt s ananasem
- 100 g ananasu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s 1 lžičkou lněných semen a nízkotučným jogurtem. Osladíme trochu medem. K tomu vypijeme 2 šálky ovocného neslazeného čaje.
Cca 240 kcal.

2. Tvaroh a jahody
- 50 g nízkotučného tvarohu ozdobíme 100 g jahod nakrájenými plátky, k tomu plátek hrubozrnné veky.
Cca 218 kcal.

3. Hrubozrnný chléb s šunkou
Plátek hrubozrnného chleba namažeme 10 g nízkotučného másla a ozdobíme 3 plátky nízkotučné šunky. K tomu dva šálky ovocného čaje.
Cca 180 kcal.

První den:
Oběd:
Omeleta s jahodami a tvarohem
Potřebujeme: Mléko, vejce, sůl, 40 g hl.mouky, trochu oleje, jahody.
Mléko, vejce našleháme, přidáme špetku soli a mouku. Na pánvi na oleji usmažíme. Ozdobíme jahodami a našlehaným nízkotučným tvarohem s trochou mléka, ochutíme ovocným cukrem.
Cca 350 kcal.

Večeře:
Salát s tuňákem a s tmavým pečivem.
Potřebujeme: 70 g tuňáka v konzervě, hlávkový salát, rajče, červenou cibulku, ocet balsamico, sůl, pepř. K salátu podáváme plátek tmavého chleba nebo housku.
Cca 350 kcal.

Druhý den
Oběd:
Losos na zelenině
Potřebujeme: Asi 150 g lososového filetu, zeleninu hrášek, mrkev, sůl, pepř, citronovou šťávu.
Na pánvi dusíme ochucenou zeleninu, přidáme filet a dusíme asi 10 minut - nevaříme! Na talíři ochutíme citronovou šťávou. K tomu pijeme šálek čaje.
Cca 350 kcal.

Večeře:
Těstovinový salát
Potřebujeme 75 g těstovin, rajče, cuketu, papriku, cibulku, ovčí sýr. Olivový olej, ocet, sůl, pepř a lístky tymiánu, pár oliv.
Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat. Ostatní zeleninu nakrájíme na kousky, cuketu lehce podusíme. Smícháme a ochutíme dresingem z oleje, octa, soli, pepře. Zdobíme tymiánem a olivami.
Cca 340 kcal.

Třetí den:
Oběd:
Kuřecí řízek na houbách
Potřebujeme plátek kuřecích prsou, sůl, pepř, nízkotučný sýr, houby, rajčatový protlak, olivový olej, bazalku, česnek.
Prsa omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Umyjeme houby a rajče, nakrájíme na plátky.
Na pánvi nahřejeme olivový olej, řízek z obou stran silně opečeme. Přidáme houby a podusíme. Rajčatový protlak ohřejeme v hrníčku, osolíme, opepříme, ochutíme bazalkou a rozmačkaným stroužkem česneku. Nalejeme do varné mísy, vložíme řízek, poklademe plátky sýra a zapečeme v předehřáté troubě asi na 225 st až se sýr lehce roztají. Ozdobíme bazalkou.
Cca 360 kcal.

Večeře
Ovocný pohár
Do poháru dáme nakrájené ovoce - vodní meloun, mandarinky, jablko, hrušku, jahody, ozdobíme mátou. K tomu pijeme sklenici minerálky.
Cca 254 kcal.

Čtvrtý den
Oběd
Chřestová omeleta
Potřebujeme dvě vejce, vodu, mořskou sůl, 50 g zeleného chřestu, petržel, olej, bazalku.
Vejce našleháme se studenou vodou a solí do pěny. Přidáme nasekanou petržel. Chřest oloupáme od dolní třetiny. Krátce ho povaříme. Na pánvi nahřejeme olej, nalijeme těstíčko a usmažíme omeletku.Vložíme do ní chřest, zatočíme a zdobíme bazalkou.
Cca 350 kcal.

Večeře:
Salát s pečivem
Potřebujeme zeleninu: rajče, celer, papriku, cibulku, ocet balsamico, sůl, pepř, olivový olej. Vše nakrájíme na kousky, smícháme s dresingem z octa, oleje, soli a pepře. Zdobíme plátky celeru. Jíme s hrubozrnným pečivem.
Cca 350 kcal.

Pátý den
Oběd
Špagety s chřestem
Potřebujeme 75 g špaget, bílý chřest, malou cibulku, olivový olej, bílé víno, citronovou šťávu, sůl, pepř, bazalku, plátek nízkotučné šunky.
Špagety uvaříme, necháme odkapat. Chřest oloupeme, konce odkrájíme a nakrájíme na kousky asi 3 cm silné. Cibulku nasekáme. Nahřejeme na pánvi lžíci oleje, cibulku dusíme do sklovita. Přidáme chřest a 50 ml bílého vína. 10 minut dusíme. Ochutíme citronovu šťávou, solí, pepřem a přidáme trochu bazalky. Šunku nakrájíme na úzké proužky, ozdobíme.
Cca 360 kcal

Večeře
Salát s ovčím sýrem
Potřebujeme ledový salát, rajče, okurku, červenou papriku, černé olivy, 50 g ovčího sýru, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, tmavé pečivo.
Salát natrháme na kousky, rajče, okurku, papriku nakrájíme. Vše naaranžujeme na talíř, ozdobíme olivami a sýrem. Ochutíme dresingem z olivového oleje, octa, soli a pepře. Jíme s plátkem tmavého pečiva.
Cca 330 kcal.

Přidat komentář

   

Zdraví