kopečková zmrzlina

Vyzkoušej zajímavý recept na domácí levandulovou zmrzlinu.

Pro voňavou zmrzlinu z levandule potřebujeme

2 čajové lžičky levandule a pár lístků pro ozdobu. 3 žloutky, 2 polévkové lžíce cukru, 100 g tekutého medu, 250 ml šlehačky, 4 cl likéru

Příprava zmrzliny

Levandulové lístky přelijeme 125 ml vařící vody a asi 5 minut vyluhujeme. Přecedíme přes sítko a necháme vychladit. Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem do krémové hmoty. Med vmícháme postupně a za stálého míchání také necháme vychladit. Přidáme levandulovou vodu, likér a opatrně po částech také na tuho ušlehanou šlehačku. Hmotu nalijeme do kovové formy a mrazíme asi 3 hodiny. Potom můžeme naaranžovat, ozdobit lístky a už jenom mlsat. Levandulová zmrzlina je hotová. Pokud máte domácí přístroj na zmrzlinu, z receptu půjde vyrobit i točená zmrzlina.

Související články:

Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

Skvěle krémová jahodová zmrzlina

Nejkrémovější vanilková zmrzlina

Přidat komentář

   

Zdraví