Tento lehoučký jarní dezert musíte ochutnat! Je vynikající a jednoduchý na přípravu.

Pro dva lidi potřebujeme

150 g rebarbory                                                                                                                 40 g cukru                                                                                                                         40 g amaretek sušenek,                                                                                                       80 ml šlehačky, 120 g tvarohu                                                                                               1 lžíci citronové šťávy,  1 cl  mandlového likéru

 Příprava:

  1. Rebarboru umyjeme, oloupeme a krájíme na kousky asi 3 cm dlouhé.
  2. Přidáme 2 lžíce vody a 25 g cukru a vaříme asi 5 minut do měkka. Rebarbora by neměla být rozvařená.
  3. Na dno misek na dezert poklademe amaretky, na ně kousky rebarbory a znovu vrstvu amaretek.
  4. Ušleháme šlehačku. Tvaroh smícháme s citronovou šťávou, mandlovým likérem a zbytkem cukru dohladka.
  5. Opatrně vmícháme šlehačku a krém naplníme do misek.
  6. Necháme vychladit aspoň jednu hodinu v lednici.
  7. Na závěr můžeme ozdobit mátovými lístky, posypat drcenými amaretkami apod.

 Autor Luci

Zveřejněno 9.5.2014

Přidat komentář

   

Zdraví