Tento lehoučký jarní dezert musíte ochutnat! Je vynikající a jednoduchý na přípravu.
Pro dva lidi potřebujeme
150 g rebarbory 40 g cukru 40 g amaretek sušenek, 80 ml šlehačky, 120 g tvarohu 1 lžíci citronové šťávy, 1 cl mandlového likéru
Příprava:
- Rebarboru umyjeme, oloupeme a krájíme na kousky asi 3 cm dlouhé.
- Přidáme 2 lžíce vody a 25 g cukru a vaříme asi 5 minut do měkka. Rebarbora by neměla být rozvařená.
- Na dno misek na dezert poklademe amaretky, na ně kousky rebarbory a znovu vrstvu amaretek.
- Ušleháme šlehačku. Tvaroh smícháme s citronovou šťávou, mandlovým likérem a zbytkem cukru dohladka.
- Opatrně vmícháme šlehačku a krém naplníme do misek.
- Necháme vychladit aspoň jednu hodinu v lednici.
- Na závěr můžeme ozdobit mátovými lístky, posypat drcenými amaretkami apod.
Autor Luci
Zveřejněno 9.5.2014