Rizoto nemusí znamenat jen rýži s mrkví, hráškem a kousky vepřového, jak ho známe ze školních jídelen. Když zapojíte fantazii, může z něho být mnoho rozmanitých večeří. Přinášíme několik nápadů, jak dodat rizotu šmrnc. Přísady kombinujte podle chuti a pokud vás napadne něco dalšího, neváhejte to napsat do komenářů.


Základ rizota: 2 sáčky rýže, sáček mražené zeleniny, cibule, olej, sůl
Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Na oleji (lobuji za olivový) zpěníme cibuli a podusíme zeleninu s trochou vody, dokud nezměkne. Necháme vypařit veškerou vodu a přidáme rýži.

Další možné přísady:

opečené kostky kuřecího masa ochucené kari a sójovou omáčkou
sójové kostky změklé v bujónu či sójové omáčce
sójové boby uvařené doměkka
konzerva fazolí v tomatě
kousky dýně opečené na troše olivového oleje s česnekem
chřest ve slaném nálevu
ananas
uzený tuňák
krabí tyčinky
krevety opečené na másle s česnekem
houby (žampiony nebo hříbky) podušené na másle s pepřem a česnekem
olivy
strouhaný sýr (eidam, uzený...)
koření: pepř všech barev, kari koření, chilli papričky, hřebíček

Přidat komentář

   

Zdraví