Dnešní recepty vám přijdou vhod, pokud na Helloween vyrábíte strašáky z dýně. Poradíme vám, co s vydlabanou dužninou.

Dýně zapečená s nivou

dužnina z větší dýně, 20 dkg nivy, půl hrnku mléka, 1 vejce, sůl, pepř, olej

Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, na který střídavě klademe vrstvu dýně a strouhané nivy. Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem, které jsme osolili a opepřili. Zapékáme v troubě asi 30 minut. Podáváme s opečenými brambory či hranolkami.

Lečo v alobalu

dužnina z dýně, 4 sladké papriky, 4 rajčata, cibule, 3 stroužky česneku, pepř, sůl, olej, alobal

Dýni a papriky nakrájíme na nudličky, rajčata a cibuli na kolečka. Zeleninu promícháme s plátky česneku, solí a pepřem. Rozdělíme ji na porce – každou z nich pak pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 20 minut. Podáváme s topinkami nebo brambory.

Rajčata plněná švýcarskou směsí

8 rajčat, dužnina z dýně, 20 dkg nastrouhaného čedaru, 10 dkg loupaných mandlí, 2 vejce, 6 lžic smetany, sůl, pepř

Dýni nakrájíme na drobné kousky, smícháme s čedarem a nasekanými mandlemi a zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Osolíme, opepříme a směsí plníme rajčata, kterým jsme odřízli špičky a opatrně vydlabali dužninu. Pečeme asi 15 minut při mírné teplotě na vymazaném plechu.

Comments are now closed for this entry

   

Zdraví