Melounovo třešňová zmrzlina
Poznejte vynikající chuť domácí zmrzliny z čerstvého ovoce, která krásně osvěží v horkých letních dnech.
Tuto lahůdku si sami snadno a rychle můžete vyrobit zaručeně čerstvou z kvalitního ovoce. Máme tu pár receptů:
1. Melounovo třešňová zmrzlina
- pro šest kousků potřebujeme:
1kg vodního melounu
200 g sladkých třešní
4 lžíce citronové šťávy
4 lžíce javorového sirupu
Postup:
Dužinu melounu zbavíme pecek a nakrájíme na kousky. Třešně také odpeckujeme a s kousky melounu jemně propasírujeme. Pyré smícháme s citronovou šťávou a sirupem. Plníme do nanukových formiček a necháme 24 hodin mrazit.
. Malinovo pomerančová zmrzlina
- pro šest kousků potřebujeme
500 g malin
2 pomeranče
2-5 lžic javorového sirupu
Postup
Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malé kousky, maliny omyjeme, osušíme a smícháme s pomeranči. Pasírujeme velmi jemno. Ochutíme sirupem. Plníme formičky a necháme 24 hodin mrazit.
3. Borůvková zmrzlina
pro šest kousků potřebujeme:
600 g borůvek
5 velkých lžic limetkové šťávy
sáček vanilkového cukru
3 lžíce medu
Příprava:
Borůvky omyjeme a velmi jemně propasírujeme. Smícháme s limetkovou šťávou, vanilkovým cukrem a medem. Plníme formičky a necháme 24 hodin mrazit.
Tip: borůvky můžeme smíchat i s ostružinami 1:1, chutná to výborně.