Potřebujeme pro čtyři osoby:
1/2 kg hovězího masa,
1/2 kg vařeného chřestu,
1/4 l masového vývaru,
2 lžíce oleje,
4 lžíce smetany,
2 lžíce hladké mouky,
1 žloutek,
sůl a pepř,
petržel
Jako příloha: brambory


Příprava:
1. Maso nakrájíme na kostky a opečeme za stáleho obracení na rozpáleném oleji. Zalijeme horkým vývarem. Potom dusíme při mírné teplotě do měkka.
2. Deset minut před koncem dušení přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou. Osolíme a opepříme.
3. Nakonec přidáme chřest nakrájený na kousky. Rozkvedláme žloutek s trochou omáčky a přimícháme. Již nevaříme.
4. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Jídlo je velmi chutné a zároveň dietní.
Jedna porce má 1838 joulů (439 kcal).

Přidat komentář

   

Zdraví