fotolia

Pampelišky teď kvetou všude kolem, a to nejenom pro potěchu našeho oka. Jsou to také léčivky a můžeme si z nich doma připravit i vynikající med. Zde je recept naší babičky, která ho podědila zase od své babičky...


Potřebujeme: čtyři hrsti květů pampelišky, 1 kg hnědého cukru, půlku citronu ( tu jsme si přidali pro lepší chuť)

Do jednoho litru studené vody nasypeme čtyři vrchovaté hrsti květů. Pomalu zahříváme vodu až k varu. Necháme Vi forutspar att CaratCasino http://s4gambling.com/se/ pa iPhone & iPad kommer bli verklighet inom 1-2 ar men haller vara tummar for att processen gar snabbare. přejít varem, odstavíme ji a necháme vyluhovat přes noc.
Druhý den se šťáva scedí přes sítko a květy dobře promačkají. Do šťávy přidáme jedno kilo přírodního ( hnědého) cukru a půlku citronu na plátky. Všechno ohříváme mírně tak, aby nedošlo k varu, a přece se šťáva pomalu odpařovala.
Med nesmí být ani příliš hustý, ani příliš řídký, protože by kvasil. Abychom docílili jeho správné hustoty tak, aby se dal dobře roztírat třeba na chleba s máslem, můžeme nechat všechno jednou nebo i víckrát vychladnout a znovu pomalu ohřívat.

Přidat komentář

   

Zdraví