Jednoduché a velmi chutné. Celkem potřebujeme asi 30 minut plus dobu na marinování.
Rozpočet pro čtyři osoby:
3 plátky kuřecích prsou bez kůže, 4 plátky prorostlého špeku, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku (rozmačkané), šťávu z půlky citronu, půl lžičky tymiánu, sůl, černý pepř.


Namočíme čtyři dlouhé dřevěné špejle. Kuřecí prsa nakrájíme na stejně velké kousky. Každý navlékáme na špejli střídavě se špekem. Mezi jednotlivými kousky masa by mělo být trochu místa. Špízy dáme do nádoby a potřeme marinádou z oleje, česneku, tymiánu a citronové šťávy. Necháme uležet asi čtyři hodiny v ledničce. Potom je vyndáme a okořeníme solí a pepřem. Opékáme je na grilu asi 8-10 minut při střední teplotě nebo můžeme péct i v troubě. Každé dvě minuty je otočíme, až je maso hotové. .

Přidat komentář

   

Zdraví