Recept na skořicové hvězdičky

Vánoční cukroví už brzy opět příjemně provoní naše byty a dotvoří sváteční atmosféru. Jako první recept máme vánoční klasiku: Skořicové hvězdičky

Suroviny cca pro 5 osob:

250 g mletých mandlí,
3 bílky,
1 čajová lžička skořice,  
220 g práškového cukru,
asi 50 g mletých mandlí na vál. 

Postup:

1. Bílky ušleháme na tuho, přidáváme po částech opatrně cukr, až vznikne tuhý sníh. Odebereme asi 4 lžíce sněhu stranou na povrch hvězdiček.
2. Do zbývajícího sněhu přidáme mandle a skořici a dobře opatrně promícháme. Necháme asi jednu hodinu v ledničce.
3. Těsto vyndáme a na válu posypaném rozemletými mandlemi z něj vytvoříme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme hvězdičky, které pokládáme na pečící papír na plech. Jejich povrch potřeme sněhem. Necháme sušit přes noc.
4. Příští den v předehřáté troubě pečeme na 160 st. asi 8 minut.

Autor Luci

 

 

 

Přidat komentář

   

Zdraví